Kerstbierfestival

18 & 19 december 2021

(onder voorbehoud)

Beste Kerstbierliefhebbers,

We zijn momenteel aan het bekijken of we het Kerstbierfestival in 2021 kunnen organiseren en op welke manier.   

Op dit moment (eind juli) is het toegestaan om binnen activiteiten te organiseren tot zelfs 3000 bezoekers, mits de nodige protocollen. Gezien er drank wordt geschonken (duh) moeten echter de horecaregels worden gevolgd.  Voor het kerstbierfestival zou dat betekenen dat het publiek aan vaste tafels van max. 8 personen met de nodige tussenafstand moet zitten, er bediening aan tafel moet worden voorzien en er een mondmaskerplicht is bij het betreden van de zaal en het rondlopen voor bvb toiletbezoek. De maximale capaciteit van de zaal (900 personen) kunnen we op die manier onmogelijk halen. De 600 stoelen die we normaal gezien hebben zullen op die manier ook niet allemaal kunnen zetten.

Maar zoals u weet is de situatie momenteel zeer onvoorspelbaar: hoopgevend, met de vaccinaties aan de ene kant, en ronduit slecht met de vermaledijde deltavariant anderszijds. Het is dus goed mogelijk dat tegen december er weer nieuwe regels en restricties zijn, of net dat het allemaal weer wat losser kan. Misschien moeten of kunnen we met een vaccinatiepaspoort (covidsafe) werken, maar daar is nog te weinig van geweten, en zeker ook hoe een kleine organisatie als de onze dat allemaal gaat moeten controleren.

In ieder geval: we gaan er vanuit dat het Kerstbierfestival op 1 of andere manier kan doorgaan. Zij het misschien beperkter dan anders. We bekijken de komende weken en maanden hoe de virussituatie evolueert en maken er het beste van.

Voorverkoop voor het grote publiek zal zeker niet vroeger dan half september van start gaan. Leden vermoedelijk van begin september. Dit alles onder voorbehoud.

Het O.B.E.R.-bestuur.

 

een organisatie van O.B.E.R.
Objectieve Bierproevers Essense Regio